GRASlogo

Architectuurgids Oosterparkwijk

De Groninger Oosterparkwijk, grotendeels gebouwd tussen 1925-1935, is een fraai voorbeeld van de vooroorlogse sociale woningbouw. Deze gids, de eerste in de serie wijkgidsen van Groningen, belicht haar architectuur en geschiedenis.

De Oosterparkwijk is een van de markantste wijken van Groningen. Een voorname arbeiderswijk die naar toenmalige maatstaven ruim was opgezet, groen en met veel aandacht voor de architectuur. Begonnen als Plan Oost werd de wijk later vernoemd naar zijn grootste park, het Oosterpark.

De schoonheid en eigenheid van de wijk zijn voor veel mensen verborgen. Slechts weinigen weten van de bijzondere gebouwen die er staan, en die nog steeds gebouwd worden. Minder nog van haar geschiedenis en de sporen van een nooit gerealiseerd verleden.

Deze gids toont een aantal van de mooiste voorbeelden van de architectuur, geschiedenis en verhalen. Auteur Jaap Ekhart, architectuurhistoricus, en fotografen Janna Bathoorn en Marijke van Ruiten, weten ieder in een eigen stijl de ontspannen sfeer op te roepen die de Oosterparkwijk zo kenmerkt.
pagina's60
jaar2003
ISBN90-71903-03-6
onderzoek en tekstJaap Ekhart
redactieOlof van de Wal en Tijmen Hordijk
vormgevingStudio Frank&Lisa
drukDrukkerij Letsch
fotografieJanna Bathoorn en Marijke van Ruiten

prijs: €10.00 (incl. BTW)

BTW (9.00%): €0.83

Bestellen