GRASlogo

Architectuurgids Noorderplantsoenbuurt & Oranjebuurt

Na de sloop van de vestingwerken aan het einde van de negentiende eeuw bouwden particulieren en woningcorporaties een enorme verscheidenheid aan woningen, bedrijven, scholen en kerken ten noorden van het huidige Noorderplantsoen.

Het gevolg is dat u nu, bij een tochtje door de straten van dit stadsdeel, niet alleen stuit op kleine schipperswoningen, maar ook op riante villa's. U treft er vroege voorbeelden van sociale woningbouw, duidelijke tekenen van de voormalige verzuiling, maar ook Amsterdamse School en Jugendstil, moderne en hedendaagse bouw.

De architectuurgids geeft een boeiend overzicht van deze uiteenlopende vormen van architectuur, aangevuld met historische anekdotes en informatie over bijzondere plekken of mensen.

De gids viert tevens het 25-jarig bestaan van de Buurtvereniging Noorderplantsoen in 2008. De inzet van de buurtvereniging en buurtbewoners heeft een forse bijdrage geleverd aan het verschijnen van het boek. Inmiddels is het de vijfde in de serie wijkgidsen over de stad Groningen. 


pagina's66
jaar2008
ISBN90-71903-20-5
onderzoek en tekstTijmen Hordijk, Hanneke Rolden en Leonie Wendker
redactieTijmen Hordijk en Hanneke Rolden
vormgevingStudio Frank&Lisa
drukHet Grafisch Huis
fotografieWim te Brake

prijs: €9.95 (incl. BTW)

BTW (9.00%): €0.82

Bestellen