GRASlogo

Architectuurgids Korrewegwijk en De Hoogte

De Korrewegwijk en De Hoogte kennen een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Net als Keulen en Aken zijn de wijken niet in een dag gebouwd. Afgezien van een korte bouwstop in de Tweede Wereldoorlog zijn de wijken sinds 1900 constant in ontwikkeling geweest. En nog steeds wordt er in de wijken volop gerenoveerd en nieuw gebouwd. Hierdoor geven de wijken een mooie staalkaart van de Groninger architectuurgeschiedenis.

Binnen een straal van een kilometer vindt u particulier gebouwde schipperswoningen, een tuindorp, Amsterdamse Schoolarchitectuur, een van de eerste landelijke voorbeelden van het Nieuwe Bouwen, naoorlogse systeembouw en wijkvernieuwingsprojecten.

Achter deze gebouwen gaat een bijzondere geschiedenis schuil: verhalen en feiten die niet altijd bekend zijn, maar veel vertellen over de ontwikkeling van de wijken. Deze gids toont daarom niet alleen een overzicht van de architectuur uit de wijk, maar vertelt ook de verhalen achter de gevels. Met een plattegrondje kunt u zelf de wijk ontdekken. pagina's70
jaar2006
ISBN90-71903-09-5
onderzoek en tekstTijmen Hordijk en Louis Meijer
redactieBregit Jansen, Tijmen Hordijk en Louis Meijer
vormgevingStudio Frank&Lisa
drukDrukkerij Letsch
fotografieMarieke Kijk in de Vegte, Floor Koop en Marieke de Rooij

prijs: €9.95 (incl. BTW)

BTW (9.00%): €0.82

Bestellen