GRASlogo

De Stadsvrek
Handboekje voor de zuinige stadsbewoner

Een Nederlandse econoom stelde eens: het beste wat je kunt hebben als de crisis nog verder doorzet is een flinke lap grond én een geweer. De grond om voedsel op te verbouwen en het geweer om anderen van je land af te schieten, voordat ze er met je oogst vandoor gaan.

Zo ver zal het waarschijnlijk niet komen, maar de crisis maakt wel dat we anders nadenken over de manier waarop we leven. We worden zuiniger, grote uitgaven stellen we uit, de auto blijft vaker staan en in de supermarkt kijken we een schap lager naar de huismerken. Langzaam maar zeker beginnen we allemaal wat vrekkentrekjes te vertonen.

De Stadsvrek help de beginnende bespaarder op weg. Met allerhande tips over het leven en overleven in de stad, besparingen die werkelijk overal voor het oprapen liggen. Met slimme huis-, tuin- en keukentips (maak je eigen wasmiddel), maar ook tips om te besparen op eten en drinken (het oneindig hergebruiken van lente-uitjes) of op je vaste uitgaven (zoals ‘afdingen voor gevorderden’) en – ten slotte – een speciale verzameling tips voor de toch al zo zuinige Groningers. De crisis zou er bijna leuk van worden!
pagina's85
jaar2013
ISBN978-90-71903-54-0
onderzoek en tekstEva Magnusková, Petra Pauw, Jolijn Peters, Peter Michiel Schaap
redactiePetra Pauw
vormgevingMaren Lösing
drukNetzodruk Groningen b.v.
fotografien.v.t.

prijs: €7.95 (incl. BTW)

BTW (9.00%): €0.66
Dit product is uitverkocht.