GRASlogo

De Nieuwe Veenkoloniën
2050: Ontwerpen voor een Toekomst

Vier ontwerpteams gingen op zoek naar de mogelijkheden van de Veenkoloniën: H N S, Onix, Veenenbos & Bosch en MUST. Dit boek bevat de inspirerende resultaten van hun zoektocht en tal van aanbevelingen aangaande de toekomst.

Een stoer landschap, kaarsrechte kanalen, lange lintdorpen; het beeld van de Drents-Groninger Veenkoloniën. Eeuwenlange veenafgravingen en grootschalige landbouw hebben het gebied gemaakt tot wat het is. Het sterke verband tussen geschiedenis en landschap maakt de Veenkoloniën tot een bijzonder cultuurhistorisch geheel. Maar er is meer. De Veenkoloniën zijn niet alleen ‘het verleden’, ze bieden ook legio kansen voor toekomstige ontwikkelingen.

In dit licht gingen interdisciplinaire ontwerpteams op zoek naar de kansen en mogelijkheden van de Veenkoloniën: team Lodewijk van Nieuwenhuijze (H+N+S, Royal Haskoning, DHV), team Alex van de Beld (Onix, ~SCAPE, Dékan), team Harm Veenenbos (Veenenbos en Bosch, LEI, Nieuwe Gracht) en team Pieter Jannink (MUST, Bosch Slabbers, Bram Verhave). Hoe zouden de Veenkoloniën er in 2050 uit kunnen zien? Welke scenario’s zijn denkbaar en wat betekent dat voor wonen, water, landbouw en cultuurhistorie? Naast de inspirerende resultaten van hun zoektocht bevat dit boek tal van concrete aanbevelingen en ideeën.
pagina's188
jaar2005
ISBN90-71903-07-9
onderzoek en tekstPeter Paul Witsen, Ruud Brouwers, Radboud Engbersen, Nico Beun, Alfred van Hall, Hans Hoekman, Peter Michiel Schaap, Eefke Meijerink, Margriet Meindertsma en de verschillende ontwerpteams
redactieMargriet Meindertsma, Peter Michiel Schaap, Bregit Jansen, Tijmen Hordijk en Eefke Meijerink
vormgevingNieuwejongens
drukHet Grafisch Huis
fotografien.v.t.

prijs: €29.95 (incl. BTW)

BTW (9.00%): €2.47
Dit product is uitverkocht.