GRASlogo

De Intense Stad
Verdichting en functiemenging in Groningen

Sinds de zeventiger jaren van de twintigste eeuw is er in de gehele wereld sprake van een groter appel op de intensivering van de stedelijke ruimte. Het is nodig om blijvend voldoende mogelijkheden te scheppen voor de huisvesting van een al groeiende wereldbevolking en om daarnaast ruimte te houden voor landbouw, natuur, recreatie en de productie van consumptiegoederen.

Groningen probeert met de manifestatie ‘De Intense Stad’ inhoud te geven aan deze ontwikkelingen en haar compactheid te behouden. Bestaande plekken in de stad - lege resthoeken en plekken die hun (economische) functies verloren hebben - kunnen geïntensiveerd worden met vooral woningbouw.

31 architectenbureaus, bekend en minder bekend, kregen de opdracht om voor 33 locaties binnen de stadsgrenzen (hoogbouw)plannen te ontwerpen. In het boek De Intense Stad worden alle projecten uitgebreid uiteengezet tegen de achtergrond van verdiepende essays, en omlijst met foto’s, kaarten, verhalen en grafische inspiraties.

Dit boek is uitverkocht maar op deze site nog wel als DOWNLOAD beschikbaar.
pagina's309
jaar2004
ISBN90-71903-05-2
onderzoek en tekstMichiel Dehaene, Bruno De Meulder, Maureen Heyns, Winy Maas, Tjerk Ruimschotel, Peter Michiel Schaap en Niek Verdonk 

redactieBregit Jansen, Peter Michiel Schaap en Bram Verhave
vormgevingPeter de Kan
drukHet Grafisch Huis
fotografieBram Verhave en Peter de Kan

prijs: €24.95 (incl. BTW)

BTW (9.00%): €2.06
Dit product is uitverkocht.