GRASlogo

BouwJong!
Woningbouw voor jongeren

Jongeren zorgen voor bruisende steden. Ze brengen vernieuwing en leveren een belangrijke bijdrage aan creatieve industrie, kunst en cultuur. Net als andere stadsbewoners verdienen ook zij goede huisvesting. Zeker in studentensteden, waar het aantal jongeren nog altijd stijgt. BouwJong! Woningbouw voor jongeren brengt de mogelijkheden in beeld. Het kijkt terug, bestudeert, inspireert, draagt interessante referentieprojecten aan en presenteert dertig concrete plannen voor jongerenhuisvesting in een van de grootste studentensteden van Nederland: Groningen.

Dit boek bundelt de resultaten van de manifestatie BouwJong! die in januari 2010 in Groningen van start ging als antwoord op het groeiende aandeel jongeren in de stad en de veranderende vraag naar passende woonruimte. BouwJong! past in een traditie van succesvolle stadsmanifestaties als A Star is Born, De Intense Stad en Intense Laagbouw waarmee de gemeente Groningen haar ruimtelijke ontwikkeling eens in de zoveel tijd van nieuwe impulsen voorziet.

Speciaal voor de vijfde Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam ­– Making the City wordt dit boek ingeleid met een verhaal over de verschillende manifestaties in Groningen: van Stadsmarkeringen en Blue Moon tot BouwJong! Daarnaast bevat BouwJong! bijdragen van Marlies Rohmer, Niek Verdonk, Dick van Gameren en de TU Delft die voor de manifestatie een catalogus samenstelde met voorbeelden van jongerenhuisvesting uit binnen- en buitenland.
pagina's304
jaar2012
ISBN978-90-71903-40-3
onderzoek en tekstRené Asschert, Erik Dorsman, Dick van Gameren, Paul Kuitenbrouwer, Marlies Rohmer, Peter Michiel Schaap, Niek Verdonk, Dominique van ’t Hof, David Struik
redactieErik Dorsman, Petra Pauw, Peter Michiel Schaap
vormgevingDe Jongens Ronner
drukHet Grafisch Huis
fotografiePeter Tahl (maquettefoto's) de Jongens Ronner en Sietse Veenman (foto-essay) e.v.a.

prijs: €29.95 (incl. BTW)

BTW (9.00%): €2.47

Bestellen