GRASlogo

The absence of Mr. Slater

In de traditie van Robert Frank, reizen en fotograferen zonder vooraf te weten wat we zullen fotograferen of waarheen de reis voert. Twee Nederlandse fotografen/grafisch ontwerpers onderweg in de VS met Nikon en Kodachrome, waarmee we ons uit willen drukken in beelden. Bij terugkomst hadden we een berg dia's die tot onze eigen verbazing één geheel vormden. We constateerden dat het werkelijke beeld niet alleen in de foto's maar ook tussen al die afzonderlijke beelden zit. Van dàt beeld zijn wij beiden de maker.

'The absence of Mr. Slater' is het tastbaar resultaat, een boek dat direct uit het fotograferen is ontstaan. Of zoals het in het boek 'Foto in omslag' omschreven staat: Foto's worden in drukinkt vertaalde onderdelen van een dramatisch gebeuren dat boek heet. Analoog, papier dat je in de hand moet houden, schitterend gedrukt.

'The absence of Mr Slater' kent twee auteurs en twee fotografen. Nee, we hebben niet alle foto's samen gemaakt en we vertellen ook niet wie welke foto gemaakt heeft. Niet de naam van de auteur of de fotograaf telt, maar het boek en de foto's. We zijn erg blij met het voorwoord van Hans Aarsman dat een mooi handvat is voor de kijker en een duidelijk maakt dat een boek misschien af is, maar het kijken en fotograferen nooit klaar is.

En Mr. Slater? Er is een spoor van hem te zien. Er is een parkeerplaats voor hem gereserveerd. Maar wat hij precies doet, of hij nog leeft, dat is onzeker.
pagina's200
jaar2013
ISBN978-90-819776-0-9
onderzoek en tekstWim te Brake, Peter de Kan, Hans Aarsman
redactien.v.t.
vormgevingWim te Brake, Peter de Kan
drukHet Grafisch Huis
fotografieWim te Brake, Peter de Kan

prijs: €29.00 (incl. BTW)

BTW (9.00%): €2.39

Bestellen